Det är jul, gör dig glad.

Jag blev under första halvan av 2001 ombedd av producenten Jack Juell på Skåneton att förbereda för utgivning av en Jul-CD. Vi kom överens om att sångerna skulle i stort sett handla om den ursprungliga anledningen till att vi över huvud taget firar Jul, d v s Kristi födelse. Som vanligt var det svårt att välja bland de många vackra sånger som skrivits genom åren, som jag sjungit och varje år arbetat med bland mina sångelever. Det bestämdes att min yngsta dotter Jana Björklund skulle sjunga tillsammans med mig. Som pianist ville jag gärna ha Jan-Olof Uhrström. Han är överläkare på Ystads sjukhus och en mycket skicklig ackompanjatör. Jag haft förmånen att arbeta tillsammans med honom vid ett antal tillfällen. Han ställde sig villigt till förfogande. I övrigt medverkar Jack Juell på gitarr, Nisse Persson på bas och Anders Sundström på trummor.
Förutom traditionella julsånger som Nu tändas tusen juleljus, Gläns över sjö och strand, Jul, jul, stålande jul, O, helga natt, Härlig är jorden med flera valde vi en blandning av nytt och gammalt.
Titelsången Det är jul, gör dig glad inspirerades av bibelkommissionens nya översättning av Jesajas text som läses i kyrkorna vid jultid och änglarnas budskap om glädjen från Lukasevangeliet. Hör i natten har en traditionell melodi från Trinidad. Nu har Kristus kommit och Änglar i natten är två polska julsånger, mycket sjungna och älskade i Polen.
Sammanlagt blev det 20 sånger och sanningen att säga kunde några kanske ha utelämnats men vi bestämde att det inspelade materialet skulle produceras och som vi hoppas till glädje.

Alvar Edin